Voor Wesley Sneijder heeft zijn rentree in het Nederlands elftal slechts 36 minuten geduurd.

De aanvoerder van Oranje ging vrijdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland al tijdens de eerste helft naar de kant. Sneijder liep meteen met de dokter door richting de kleedkamer in de Amsterdam Arena.

Een woordvoerder van Oranje liet desgevraagd weten dat Sneijder last heeft van zijn lies. De ernst van de kwetsuur is nog onbekend, al zal de middenvelder de volgende WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje, dinsdag tegen Roemenië, waarschijnlijk aan zich voorbij moeten laten gaan.

''We moeten eerst kijken hoe ernstig Wesley geblesseerd is, maar de kans is klein dat hij het haalt'', zei bondscoach Louis van Gaal. ''We hebben namelijk nog maar een paar dagen.''

Als Sneijder niet op tijd fit is, haalt Van Gaal waarschijnlijk Adam Maher bij zijn selectie. De spelmaker van AZ zit momenteel bij Jong Oranje, dat maandag een oefenwedstrijd speelt tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen. 

Van der Vaart

Sneijder werd tegen Estland vervangen door Rafael van der Vaart, de aanvoerdersband ging naar Kevin Strootman.

De spelmaker van Galatasaray was na een half jaar afwezigheid terug in de opstelling van Oranje. De oud-Ajacied speelde op 11 september in Boedapest tegen Hongarije zijn laatste interland.

Het Nederlands elftal nam na rust afstand van Estland en won uiteindelijk met 3-0.

Lees alles over het Nederlands elftal op NUsport