LONDEN - Trainer Martin Jol zet zijn loopbaan voort in de Engelse Premier League. De 48-jarige Hagenaar tekende donderdag in Londen een contract voor drie jaar bij Tottenham Hotspur. De voormalige coach van Roda JC en RKC Waalwijk gaat als assistent-trainer van hoofdcoach Jacques Santini aan de slag. De laatste is nu nog bondscoach van Frankrijk.

Frank Arnesen, die een maand geleden als technisch directeur in dienst trad van Tottenham, is persoonlijk verantwoordelijk voor de aanstelling van Jol. De Deense oud-international wilde de Haagse vakman twee jaar geleden al bij PSV de technische leiding geven. Guus Hiddink kreeg toen echter de voorkeur in Eindhoven.

Jol is in het Engelse voetbal geen onbekende. Hij speelde bij West Bromwich Albion en Coventry City. "Ik ken Tottenham nog uit mijn tijd als voetballer", zei hij op de website van de Spurs. "Het is een grote club, precies de club die ik zocht. Bij Tottenham begin ik aan een nieuwe en opwindende uitdaging. Daar was ik na zes jaar RKC Waalwijk wel aan toe."

Jol: "Ik beschouw Santini als één van de beste coaches van Europa. Ik kijk uit naar onze samenwerking en naar de samenwerking met Frank Arnesen en de spelersgroep."

Ook Santini, die vorige week door Arnesen op White Hart Lane werd aangesteld, reageerde opgetogen. "Alle succesvolle coaches hebben uitstekende assistenten. Ik ben heel erg blij met Martin als mijn assistent. Hij weet veel van het Engelse voetbal. Met zijn kennis kunnen we onze voetbalvisie snel op de selectie overbrengen."