LONDEN - Een recordaantal klachten over de kwaliteit van de stoeltjes op het centrecourt van de prestigieuze Londense tennisclub heeft de All England Lawn Tennis Club ertoe aangezet de zetels te vervangen door bredere. Sommige zittingen zijn nog geen veertig centimeter breed waardoor forse toeschouwers uiterst oncomfortabel of zelfs helemaal niet kunnen zitten, schreef The Times op donderdag.

De stoeltjes zullen minstens 10 procent breder worden met een minumum van 46 centimeter, aldus het dagblad. Stewards op het tennispark kregen de afgelopen jaren steeds meer klachten van toeschouwers omdat mensen soms wel anderhalve stoel nodig hadden om niet te hoeven staan.

Veel van de huidige zetels dateren uit 1922 toen volgens The Times het publiek aanmerkelijk slanker was. Ze zullen eruit worden gebroken en worden geveild. De nieuwe zitgelegenheid zal voorzien worden van zachte bekleding hoewel dat volgens The Times niet echt nodig lijkt te zijn gezien de lichaamsbouw van de moderne toeschouwer.

Het vervangen van de stoelen zal deel uitmaken van een ambitieuze 100 miljoen pond (ruim 150 miljoen euro) kostende verbouwingsoperatie die - als het aan de All England Club ligt -in zou moeten beginnen. Het meest omstreden onderdeel van het project is de mogelijke plaatsing van een dak boven hetcentrecourt dat open en dicht geschoven kan worden.