LONDEN - Tennisser Guillermo Coria heeft op het gras vanQueen's in Londen de kater van Roland Garros niet kunnenwegspoelen. De Argentijnse gravelspecialist ging al in zijn eersteoptreden, in de tweede ronde, met 2-6 4-6 onderuit tegen LuYen-Hsun uit Taiwan, de nummer 102 van de wereld. Coria was bij hettoernooi als tweede geplaatst.

Als favoriet voor de eindzege verloor Coria zondag de finale vanRoland Garros van zijn landgenoot Gaston Gaudio. Coria was niet deenige grootheid die Queen's woensdag al verliet. Tot teleurstellingvan de Britten verdween ook Tim Henman uit het toernooi. De Britselieveling struikelde over de Slowaak Karol Beck. Het duel werd pasin de tiebreak van de derde set beslist. Die tiebreak gingverrassend naar Beck met 8-6.

Nederlaag

"Ik had hier graag wat meer partijen gewonnen", gaf Henmandaarna aan. Echt druk om de nederlaag op zijn favoriete ondergrondmaakte hij zich niet. De halvefinalist van Roland Garros wordt opQueen's overvleugeld door Jonathan Marray en Ian Flanagan.

Flanagan, die eerder Mark Philippoussis uitschakelde, wonwoensdag van de Roemeen Victor Hanescu. Marray bereikte de derderonde ten koste van Jamie Delgado. Marray stuit nu op LleytonHewitt en Flanagan mag het opnemen tegen de Fransman SebastienGrosjean, die vorig jaar de finale van het evenement bereikte.

Veilig

Bij het grastoernooi in Halle maakte Roger Federer opnieuwindruk. De Zwitser gunde de Rus Joezni drie games. Vooral depasseerslagen van Federer liepen voortreffelijk. Met een ace steldede Zwitser de zege veilig.