Oud-Raborenner Rolf Sörensen heeft bekend dat hij tijdens zijn carrière doping heeft gebruikt.

De Deen gaf tegenover de Deense televisiezender TV2 toe EPO en cortisonen te hebben gebruikt.

De klassiekerspecialist, die tijdens zijn loopbaan onder meer de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik won, kwam van 1996 tot en met 2000 uit voor Rabobank.

In navolging van andere oud-Raborenners als Michael Boogerd, Michael Rasmussen en Danny Nelissen wil Sörensen eerlijk zijn over zijn verleden.

''Het is al door veel mensen geïnsinueerd en ik kies er nu ook voor om de waarheid te vertellen. Over een lange periode heb ik doping gebruikt. Ik nam epo en soms ook cortisonen", zegt hij.

'Gedwongen'

Sörensen geeft aan dat hij het gevoel had geen keus te hebben gehad. "Ik maakte deel uit van het epo-tijdperk. Het enige excuus is dat ik werd gedwongen hetzelfde als anderen te doen."

De oud-renner vindt achteraf dat hij eerder duidelijkheid had moeten geven over het gebruik van verboden middelen. "Het is me in de afgelopen jaren een paar keer gevraagd. Dat ik toen niet eerlijk ben geweest is uitsluitend mijn verantwoordelijkheid."

"Deze bekentenis komt te laat. Ik verontschuldig me vooral tegenover de mensen die me al die tijd probeerden te verdedigen."