ALBUFEIRA - Dick Advocaat heeft zijn lidmaatschap bij het CBV opgezegd. De bondscoach vindt dat de belangenvereniging voor coaches in het betaalde voetbal eerder tegen Co Adriaanse had moeten optreden. De oefenmeester van AZ uitte vorige week felle kritiek op Advocaat in het weekblad Voetbal International.

Het CBV probeerde na het weekeinde Adriaanse tot excuses te dwingen. De oefenmeester weigerde dat. "Ik heb mijn lidmaatschap zaterdag al opgezegd. Die actie van het CBV was dus te laat", aldus Advocaat. "Ik wil overigens helemaal geen excuses van een middelmatige coach."

Bert van Lingen en Jan Wouters verklaarden zich solidair met Advocaat. Beide assistenten van de bondscoach zijn ook geen lid meer van het CBV. "Van Hanegem heeft zijn lidmaatschap niet opgezegd", meldde Advocaat. "Dat kon ook niet, want die was al geen lid."

Adriaanse

Adriaanse liet onder meer in Voetbal International optekenen dat Oranje met Advocaat nooit het Europees kampioenschap wint. "Ik erger me al vijftien jaar aan het Nederlands elftal. Ik wil de Hollandse stijl terugzien. Advocaat sluit alle risico's uit. Hij zal nooit met 5-0 verliezen, maar het is het allemaal net niet."