ZARAGOZA - Rens Blom heeft het Nederlands record polsstokhoogspringen opnieuw verbeterd. De atleet ging dinsdagavond bij wedstrijden in Zaragoza over 5,81 meter. Dat was vier centimeter hoger dan onlangs in Hengelo tijdens de FBK Games.

Met deze ook internationaal aansprekende verrichting won Blom het onderdeel overigens niet. Hij moest de Amerikaanse routinier Jeff Hartwig voor zich dulden. Die haalde ook 5,81 maar had daarvoor minder aanlopen nodig.

Beste Europeaan

Blom, al zeker van deelname aan de Olympische Spelen, startte in Zaragoza op de aanvangshoogte van 5,61 meter. Nooit eerder begon hij op die hoogte een wedstrijd. Hij slaagde in zijn tweede poging. Vervolgens ging hij ook in twee pogingen over 5,76 en 5,81. Daarna liet Blom de lat op 5,86 leggen. Op die hoogte faalde hij drie keer, maar de pogingen zagen er goed uit. Met 5,81 meter is Blom tot op dit moment de beste Europeaan in 2004.

Koers

Marko Koers startte op de 1500 meter. Hij kwam niet verder dan de achtste tijd: 3.39,42. De schier onverslaanbare Hicham el Guerrouj, die bij de FBK Games verstek liet gaan, won zoals verwacht. De tijd viel tegen: 3.36,46. Het verschil met de Keniaan Kipchirchir was bovendien niet te zien: 0,03.