Feyenoord heeft zondag met 1-0 gewonnen op bezoek bij Roda JC. De Rotterdammers stelden daarmee opnieuw hun kandidatuur voor de titel. Graziano Pellè zorgde voor het enige doelpunt.

Trainer Ruud Brood van Roda JC moest vlak voor het begin van het duel zijn opstelling nog aanpassen. Eerste doelman Filip Kurto was tijdens de warming-up door zijn rug gegaan. Zijn Poolse landgenoot Mateusz Prus was zijn vervanger.

In de 26e minuut was Ruben Schaken zijn directe tegenstander Abel Tamata voor de eerste keer te snel en te slim af. Het schot met links van de rechtsbuiten ging net voorlangs.

Na een tamme openingsfase kwamen de bezoekers in de dertigste minuut op voorsprong. Pellè kopte binnen op aangeven van Schaken.

De Italiaan heeft nu al twintig goals gemaakt in het lopende eredivisieseizoen, evenveel als John Guidetti in de vorige jaargang.

Roda JC was voor de rust aanvallend machteloos. De thuisploeg miste de offensieve impulsen van de geblesseerde Guus Hupperts. Diens vervanger Laurent Delorge kon zijn spitsen Sanharib Malki en Frank Demouge niet in stelling brengen.

Dubieus

In de tweede helft ontsnapte Feyenoord een paar keer. Eerst had Malki een strafschop moeten hebben na een overtreding van Bruno Martins Indi en vlak voor tijd haalde Lex Immers een poging van Mark-Jan Fledderus van de lijn.

In de blessuretijd redde doelman Erwin Mulder op een inzet van Malki.

Feyenoord was ook nog gevaarlijk. De sterke Daryl Janmaat stuitte op doelman Prus.

Einde aan reeks

Voor Roda JC kwam er een einde aan een reeks van vier wedstrijden op rij waarin het in de eerste minuut scoorde.

Feyenoord heeft nu 53 punten, evenveel als nummer twee PSV. De achterstand op koploper Ajax bedraagt één punt.

Volgende week speelt Feyenoord in eigen huis tegen FC Utrecht.