Andy Schleck is blij dat hij voor het eerst in tien maanden een wedstrijd heeft uitgereden. De Luxemburgse renner kwam donderdag in Italië in de GP Camaiore op 5,30 minuten van winnaar Peter Sagan over de streep.

"Ik ben tevreden. Het was zwaar, maar dit is goed voor mijn zelfvertrouwen en voor de aankomende races", zei hij tegen Cyclingnews.com.

De laatste keer dat de 27-jarige renner van Radioshack-Leopard de eindstreep haalde was vorig jaar april in Luik-Bastenaken-Luik.

Oude niveau

Na een val in juni in het Critérium du Dauphiné, waarbij hij zijn heiligbeen brak, heeft de winnaar van de Tour de France van 2010 moeite om op zijn oude niveau te komen.

Schleck, die al in oktober zijn rentree maakte, stapte dit jaar af in de Ronde van Australië en de Ronde van de Middellandse Zee.

Volgens Radioshack-ploegleider Luca Guercilena hebben de blessure, de schorsing van broer Fränk en een gebrek aan motivatie ook psychologisch hun sporen achtergelaten bij de klimmer.

Hoopvol

Schleck is echter hoopvol dat het nu eindelijk de goede kant opgaat. Zaterdag doet hij mee aan de Strade Bianchi en vervolgens staat hij aan de start van de Tirreno-Adriatico.

"Ik heb tien dagen doorgebracht op Mallorca om kilometers te maken. Ik ben daardoor niet heel fris momenteel, maar mijn vorm zal in deze wedstrijden beter worden."