Chelsea-trainer Rafael Benitez vindt dat fans van de Londense club hun tijd verspillen met tegen hem gerichte spandoeken.

Dat zei de Spanjaard woensdag na afloop van het gewonnen FA Cup-duel met Middlesbrough. "Ze hoeven zich over mij geen zorgen te maken. Aan het einde van het seizoen ben ik weg."

Benitez, die vanwege zijn Liverpool-verleden hoogst omstreden is bij de Chelsea-aanhang, vindt dat de fans van 'The Blues' beter achter hun ploeg kunnen gaan staan.

"Ik ben teleurgesteld in sommige fans. Ze verspillen hun tijd met hun spandoeken en hun liedjes."

In de Spaanse en Engelse media wordt Real Madrid-coach José Mourinho al lange tijd in verband gebracht met Chelsea. De Portugees, die elke kans aangrijpt om te zeggen dat hij graag weer in de Premier League wil werken, was eerder tussen 2004 en 2007 werkzaam voor de Londense club.

Enorme fout

Benitez haalde ook uit naar het bestuur van Chelsea. "Ze gaven me de titel interim-manager en dat is een enorme fout", wijst de Spanjaard op het gebrek aan vertrouwen dat uit die titel spreekt. "Ik ben de manager en ik zal de club leiden."

"Iedereen is in zekere zin 'interim-coach', want na jou komt altijd iemand anders. In mijn geval hadden ze echter nog niemand achter de hand."

Chelsea won 13 van de 26 wedstrijden sinds Benitez het eind vorig jaar overnam van Roberto Di Matteo. De Londenaren staan vierde in de Premier League en zitten behalve in de FA Cup ook nog in de Europa League.