De Europese voetbalbond heeft het beroep van Schalke 04 naar aanleiding van het duel met Galatasaray in de Europa League afgewezen.

De Duitse club maakte bezwaar tegen de uitslag in Istanbul (1-1) omdat de Turkse opponent Didier Drogba had opgesteld. Schalke vroeg zich af of de Ivoriaanse spits, net gearriveerd uit China, wel speelgerechtigd was.

De UEFA onderzocht de zaak en liet woensdag weten dat de FIFA Drogba twee weken geleden, op tijd dus, weliswaar een voorlopige maar niettemin rechtsgeldige licentie heeft gegeven om uit te komen in de Turkse en Europese competitie.

De return van de achtste finale is op 12 maart in Gelsenkirchen.

Fenerbahçe

De UEFA dreigt Fenerbahçe met een jaar uitsluiting van Europees voetbal als de fans van de Turkse topclub zich blijven misdragen.

Ondanks dat Fenerbahçe de thuiswedstrijd in de Europa League tegen BATE Borisov zonder publiek afwerkte, slaagden fans erin vuurwerk met een kleine parachute het stadion in te katapulteren.

Door die actie moet de club uit het Aziatische deel van Istanbul over twee weken ook de thuiswedstrijd in de achtste finale van de Europa League tegen Viktoria Plzen zonder publiek spelen. Als de fans zich binnen twee jaar weer misdragen moet de club van Dirk Kuijt een jaar Europese competitie missen.

Fenerbahçe kreeg bovendien een boete van zestigduizend euro opgelegd.