Juan Martin Del Potro en Roger Federer hebben zich woensdag geschaard onder de laatste acht op het ATP-toernooi van Dubai. 

De US Open-winnaar van 2009 won met 6-4 en 6-4 van Somdev Devvarman uit India, de nummer 315 van de wereld.

In de volgende ronde treedt de Argentijn in het strijdperk met Daniel Brands. De qualifier uit Duitsland won van de als achtste geplaatste Rus Mikhail Joezjni: 6-4 en 6-4.

Eerder deze maand schreef Del Potro het ABN AMRO World Tennis Tournament op zijn naam.

Federer

Federer heeft na een matige eerste ronde het juiste ritme weer te pakken bij het ATP-toernooi in Dubai. De Zwitser kende maandag nog problemen met de Tunesische qualifier Malek Jaziri, maar was woensdag opppermachtig tegen Marcel Granollers.

De Spanjaard wist geen van zijn drie breekkansen te benutten en ging op het hardcourt van het Aziatische oliestaatje met 6-3 en 6-4 onderuit. De als tweede geplaatste Federer, die zelf twee van zijn zes breekmogelijkheden pakte, speelt in de kwartfinale tegen Nikolai Davidenko.

Tomas Berdych drong eveneens door tot de laatste acht. De als derde gerangschikte Tsjech moest twaalf breakpoints wegwerken om de Duitser Tobias Kamke te verslaan: 7-5, 6-1.

Novak Djokovic schaarde zich ook bij de laatste acht. De favoriete Serviër boekte zijn vijftiende partijzege op rij. Dat ging ten koste van de Spanjaard Roberto Bautista. Deze verzette zich alleen in de tweede set hevig: 6-1 7-6 (4).

Wozniacki

De vrouwen zijn deze week onder meer actief in Kuala Lumpur. Caroline Wozniacki werd woensdag al in de eerste ronde uitgeschakeld.

De Chinese Wang Qiang, slechts 186e op de wereldranglijst, was in de Maleisische hoofdstad te sterk voor de nummer een van de plaatsingslijst.

Wang had drie sets nodig voor haar stunt: 2-6, 7-6 (1) en 6-1.

Bekijk de samenvatting van Del Potro - Devvarman

Bekijk de samenvatting van Federer - Granollers