SC Veendam is voorlopig gered. Het voortbestaan van de club uit de Jupiler League was in acuut gevaar omdat er geen geld in kas was om de salarissen over februari uit te betalen.

Hoofdsponsor Gjaltema heeft zich daarvoor garant gesteld, zo meldt de club woensdag op de website. Veendam was de laatste jaren al enkele keren dicht bij een faillissement.

Door de nieuwe financiële problemen - de club moest voor 1 maart een bedrag van 150.000 euro zien binnen te halen - dreigde de club uit het noorden zelfs het einde van het seizoen niet te halen.

De bijdrage van de sponsor maakte dat een beraad over een mogelijk faillissement woensdag kon worden afgelast.

''We waarderen uiteraard de royale geste van Koos Gjaltema'', reageerde Scholtens. ''We hadden onszelf met name een deadline opgelegd om onze spelers zekerheid te geven. Zij moeten vrijdag voetballen en ik vond dat ze moesten weten waar ze aan toe zijn.''

Paar ton

Uit de zorgen is Veendam nog niet: er zijn nog tal van kleinere schuldeisers terwijl er ook volgende maand weer salarissen moeten worden betaald. "Er lopen tal van acties, terwijl ik hoop dat een aantal bedrijven bijspringt", aldus Scholtens.

"Er moet nog wel een paar ton op tafel komen om het einde van het seizoen te halen.'' De gemeente wees dinsdag nog een verzoek van de club af om de huur van het stadion aan de Langeleegte kwijt te schelden dan wel op te schorten.