FC Twente is bijna rond met een nieuwe trainer. Met ingang van komend seizoen zal Bert van Marwijk fungeren als oefenmeester van de Tukkers. Bronnen binnen de club bevestigen dit tegenover NUsport. 

Door Edwin Struis

Deze week al zaten namens FC Twente voorzitter Joop Munsterman en assistent-trainer Alfred Schreuder om de tafel met de voormalige bondscoach, die na het teleurstellend verlopen EK afscheid nam bij Oranje.

Het is de bedoeling dat Schreuder het seizoen afmaakt als interim-trainer nadat eerder deze week Steve McClaren opstapte naar aanleiding van de matige resultaten van de laatste periode.

Na de winterstop heeft FC Twente nog geen wedstrijd gewonnen; uit zes duels pakte de zwalkende formatie slechts vier punten. Zaterdag wacht het beladen competitieduel in eigen stadion met Ajax.

Oranje

Schreuder en Van Marwijk (60) kennen elkaar goed, in z'n eerste periode bij Feyenoord was Van Marwijk de trainer van Schreuder.

Het lag in de planning dat Schreuder na het EK toe zou treden tot de technische staf van het Nederlands elftal, maar het voor Oranje desastreus verlopen toernooi gooide roet in het eten.

Nu worden de twee bij FC Twente wel verenigd. Voor hoeveel jaar Van Marwijk tekent, is nog onbekend.