PSV heeft woensdag het schikkingsvoorstel van drie duels onvoorwaardelijke schorsing voor aanvaller Jeremain Lens geaccepteerd.

De tuchtcommissie van de KNVB besloot tot dat voorstel naar aanleiding van de gebeurtenissen in de catacomben van De Kuip na afloop van het duel Feyenoord - PSV (2-1).

De aanvaller wachtte Feyenoord-verdediger Joris Mathijsen op en pakte hem bij zijn shirt. Daarna ontstond een opstootje tussen spelers van PSV en Feyenoord.

Lens wordt verweten de belangen van het betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen te hebben geschaad. Hij kreeg al een forse geldboete van zijn club.

De 25-jarige Amsterdammer ontbreekt vier wedstrijden bij de ploeg van trainer Dick Advocaat, omdat hij in het duel met Feyenoord ook zijn vijfde gele kaart kreeg. Door de schorsing mag Lens woensdagavond al niet meespelen in de halve finale van de KNVB-beker tegen PEC Zwolle.

Boete

PSV legde Lens maandag al de maximale boete op vanwege zijn rol in het opstootje. Het bedrag zal worden overgemaakt naar een goed doel.

De oud-speler van AZ bood aan de clubleiding en zijn medespelers zijn excuses aan. In een verklaring zei hij dat hij Mathijsen bij zijn shirt pakte omdat de Feyenoorder niet wilde luisteren en doorliep.