Real Madrid heeft dinsdagavond vriend en vijand verbaasd door alsnog ten koste van FC Barcelona de finale te bereiken van het Spaanse bekertoernooi.

Bekijk de samenvatting van FC Barcelona - Real Madrid

De Madrilenen wonnen met 1-3 in Camp Nou. Dat mag voor eigen publiek een vernedering van de nagenoeg onaantastbare koploper in de Primera Division worden genoemd.

Real was thuis tegen de Catalanen niet verder gekomen dan 1-1.

Cristiano Ronaldo scoorde in de 'Clásico' tweemaal en won ditmaal het eeuwige vergelijk met zijn Argentijnse evenknie Lionel Messi duidelijk op punten.

De derde goal kwam halverwege de tweede helft op naam van de jonge Fransman Raphaël Varane, die hard op weg is een echte steunpilaar te worden in het elftal van trainer José Mourinho. De eretreffer van Jordi Alba kwam veel te laat voor een kentering.

Penalty

Ronaldo had al na twaalf minuten voor het eerst succes. Gerard Piqué liet zich toch weer verrassen door de onvermijdelijke schaarbewegingen van de Portugees en vloerde hem opzichtig in het strafschopgebied.

Ronaldo schoot vervolgens zelf van elf meter raak.

Na een klein uur was hij ook ter plaatse om een Madrileense counter alsnog af te ronden. Een lange trap vanuit de defensie bereikte Angel di Maria. Die kapte Carles Puyol uit, maar zag zijn inzet door doelman José Pinto gekeerd. Ronaldo kon in de rebound toch voor de 0-2 zorgen.

Varane

De defensie van Barça zag er tien minuten later opnieuw niet goed uit. De hoogspringende en goedtimende Varane kon een hoekschop van Mesut Özil ongehinderd binnen koppen, via de onderkant van de lat.

Toen Jordi Alba in de voorlaatste minuut nog tegen scoorde, geloofde al geen enkele Catalaan meer in de kans op een 'nieuwe' Copa del Rey.

Barcelona krijgt wel snel een kans op revanche. Zaterdag staan beide teams opnieuw tegenover elkaar, dan voor de competitie en in de hoofdstad.