AMSTERDAM - Enkele uren na het vallen van de vlag werd door de wedstrijdleiding van deLausitzring officieel bekend gemaakt dat Gary Paffett gediskwalificeerd is enuit de officiële resultaten van het DTM-evenement is verwijderd. Redenhiervoor was dat de bolide van de Brit niet conform de reglementen was. Deals eerste geëindigde Paffett kwam kort na de finish tot stilstand wegensbenzinegebrek.

In het DTM-reglement staat voorgeschreven dat iedere auto verplicht is om nade uitloopronde minimaal anderhalve liter benzine in de tank te hebben. Daardit nu niet het geval was werd de Mercedes-Benz fabrieksrijdergediskwalificeerd.

Hierdoor schuiven de na hem gefinishte deelnemers eenplaatsje op, waardoor Christijan Albers nu twee punten meer heeft gescoord enals tweede in de uitslag is opgenomen. De stand van het kampioenschap blijftongewijzigd. Christijan deelt samen met de Zweed Mattias Ekström de eersteplaats met 34 punten na vier verreden wedstrijden.

Christijan Albers: "Ik vind het ontzettend sneu voor Gary dat dit hem isoverkomen. Op deze manier is het nooit leuk punten in je schoot geworpen tekrijgen. Als coureur vecht je liever om elke punt."