RIJSWIJK - Letland, derde tegenstander van Oranje bij het Europees voetbalkampioenschap in Portugal, heeft de oefencampagne afgesloten met een gelijkspel. In Riga bleef de ploeg van bondscoach Starkovs zondag tegen Azerbeidzjan steken op 2-2. Acht minuten voor tijd voorkwam Zemlinskis een nederlaag voor de thuisploeg. Hij scoorde uit een strafschop. Het eerste doelpunt van Letland (1-0) kwam op naam van topschutter Maris Verpakovskis, koppend met een snoekduik.

Marians Pahars, die dit seizoen bij zijn Engelse club Southampton werd geplaagd door hardnekkige blessures (lies en enkel), bleef opnieuw op de bank door fysiek ongemak. Ditmaal niet ernstig. In de ploeg van Starkovs ontbraken verder nog doelman Kolinko en verdediger Isakovs. Beiden waren niet fit. Het EK is voor het duo niet in gevaar.

Tsjechië

Van de EK-gangers in groep D kwam alleen Tsjechië dit weekeinde tot winst. Estland was zondag in Teplice het slachtoffer: 2-0. Milan Baros maakte beide doelpunten. Hij viel vervolgens in de 36e minuut geblesseerd uit. Volgens assistent-coach Branek kreeg de aanvaller van Liverpool een gemene schop, maar hij hoeft niet ongerust te zijn voor het EK. De Tsjechen, met de Ajacieden Galasek en Grygera beiden aan de start, controleerden het duel van begin tot eind. Nedved en Vachousek schoten nog tegen de paal.