Vacansoleil-DCM heeft de definitieve selecties voor de rittenkoersen Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico bekendgemaakt. In Parijs-Nice verschijnt de wielerformatie met drie Nederlanders aan de start.

Martijn Keizer, Lieuwe Westra en Bert-Jan Lindeman rijden van 3 tot en met 10 maart in Frankrijk.

Dat geldt ook voor de Belgen Kris Boeckmans, Thomas De Gendt, Björn Leukemans, Frederik Veuchelen en de Fransman Romain Feillu.

Vorig jaar won Vacansoleil-DCM drie ritten in Parijs-Nice en greep Westra net naast de eindzege. Dit keer gaat Westra opnieuw voor een topklassering en hoopt de ploeg op dagsucces.

Wout Poels, die eerder deze maand zijn rentree maakte nadat hij een half jaar uit de roulatie was, doet mee aan de Tirreno-Adriatico. Boy van Poppel is de enige andere Nederlander die van 6 tot en met 12 maart in Italië koerst.

De andere coureurs van de Nederlandse equipe in de Tirreno-Adriatico zijn de Sloveen Grega Bole, de Spanjaard Juan Antonio Flecha, Sergei Lagoetin uit Oezbekistan, de Pool Tomasz Marczynski en de Italianen Marco Marcato en Mirko Selvaggi (Italië).

Explosiviteit

Poels won vorig jaar de jongerentrui in de rittenkoers. Volgens ploegleider Aart Vierhouten gaat het de goede kant op met de vorm van de klimmer, die vorig jaar in de zesde etappe van de Tour de France zwaar ten val kwam.

''In de eerste koersen zag je dat Wout bergop in in staat is om goed mee te gaan. Hij mist alleen nog die echte explosiviteit. Na zo een lange periode van inactiviteit heb je wedstrijdkilometers en geduld nodig, dat is logisch."

Johnny Hoogerland ontbreekt voorlopig nog. De renner die begin deze maand aangereden werd door een auto, maakte maandag zijn eerste kilometers op een hometrainer. Hij verwacht in mei terug te keren in het peloton.