ABU DHABI - Aad de Mos is benoemd tot bondscoach van deVerenigde Arabische Emiraten. Dat meldt de website van hetvoetbalmaandblad Johan, waarvan de Haagse trainer medewerker is. DeMos is de opvolger van de Brit Roy Hodson, die onlangs werdontslagen.

De Mos, die enkele maanden geleden vertrok als trainer van AlHilal in Saudi-Arabië, tekende voor een jaar. Na het afronden vande contractbesprekingen is hij meteen aan de slag gegaan. Zijnspullen laat hij overvliegen uit Nederland. Alsassistenten neemt De Mos oud-speler René Eijer mee en de Belg Janvan Winckel. De laatste was zijn assistent bij Al Hilal.

Wereldkampioenschap

De Mos moet VAE naar de eindronde van het wereldkampioenschap inDuitsland loodsen in 2006. In de poule met Jemen, Thailand enNoord-Korea staat VAE bovenaan met 7 punten uit 3 duels. De winnaarvan de poule komt in een volgende groep terecht en de winnaardaarvan is direct geplaatst voor het WK. Sinds 1990 deed denationale ploeg niet meer mee aan een eindtoernooi om dewereldtitel.

"Het is voor het eerst dat ik een functie als bondscoach heb",zegt De Mos op de website van Johan. "Ik ben erg vereerd met deaanstelling. Na mijn vertrek bij Al Hilal heb ik meteen gezegd datik terugwilde naar deze regio, omdat hier voetbaltoekomst ligt. Eris geld en dat wordt geïnvesteerd in opleiding en Westersetrainers."