ROTTERDAM - Assistent-bondscoach Willem van Hanegem bekritiseert in stevige bewoordingen de afzeggingen van de Feyenoorders Paul Bosvelt en Pierre van Hooijdonk voor het Nederlands elftal. "Normaal gesproken zou het consequenties voor spelers moeten hebben als ze afzeggen omdat ze moe zijn of geen zin hebben. Dan heeft zo'n gozer een probleem", schrijft Van Hanegem dinsdag in zijn column in het Algemeen Dagblad.

De rechterhand van bondscoach Dick Advocaat laat in het midden aan welke consequenties hij denkt. Hij benadrukt in zijn stukje dat het zijn persoonlijke mening betreft.

Van Hanegem, die zelf vele malen voor Oranje speelde, geeft vooral Bosvelt ervan langs. "Bosvelt is moe. Hij heeft zondag met Feyenoord wel een hele wedstrijd tegen Sparta gespeeld. Waarom ga je er dan niet met de rust uit? Het stond toen al 3-0 voor Feyenoord."

"Ik weet dat Feyenoord een zwaar programma heeft. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor de spelers van Barcelona. Die moesten zondagavond nog tegen Valladolid voetballen, maar ze kwamen hier gisteren wel lachend binnen."

Davids

Van Hanegem spreekt respect uit voor Edgar Davids.",Hij is geblesseerd en kwam toch helemaal naar Noordwijk. Hij had echt zo'n dikke enkel en hiel."

Dick Advocaat foeterde maandag ook over de late afzeggingen van beide spelers: "Natuurlijk respecteer ik de belangen van de clubs. Sterker nog, ik heb aan de verenigingen gedacht en bewust geen interland in april gepland. En dan krijg je dit. Hier ben ik helemaal niet blij mee."

/SPORTAdvocaat teleurgesteld in spelers