DEN BOSCH - De Nederlandse volleybalsters hebben zaterdag de tweede oefeninterland onder de nieuwe bondscoach Avital Selinger gewonnen. De ploeg versloeg Turkije in de Maaspoort in Den Bosch met 3-1 (25-14 27-25 22-25 25-19).

Oranje verloor vrijdag de eerste ontmoeting met 3-0. Selinger debuteerde in dit duel officieel als hoofdverantwoordelijke van de nationale vrouwenploeg.

Het team speelde zaterdag met veel meer beleving en vertrouwen. De eerste 'echte' wedstrijd onder Selinger legde blijkbaar toch wat druk op het jonge team. De oud-international handhaafde zijn basis van vrijdag met onder anderen Alice Blom, Chaïne Staelens, Titia Sustring en Francien Huurman.

Grand Prix

De vrouwen speelden de oefensessies zonder de routiniers Ingrid Visser, Elles Leferink en Irina Donets. Ze hebben langer vakantie gekregen en melden zich in juli bij de ploeg. Oranje keert met Selinger nu weer terug in de zaal. Er staan dit internationale seizoen weinig duels op het programma. Het belangrijkste evenement is het kwalificatietoernooi voor de Grand Prix in september.

Selinger wil deze periode vooral gebruiken om aan een nieuw team te kunnen bouwen. Na de mislukte missie van zijn Italiaanse voorganger Angelo Frigoni, heeft hij als belangrijkste doel de vrouwen in 2008 naar de Olympische Spelen te leiden.