MIAMI - Kim Clijsters heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinale van de Masters Series in Miami. De 18-jarige Belgische tennisspeelster zegevierde in een uur en 15 minuten over Cara Black uit Zimbabwe: 6-4 6-2.

Clijsters wekte de indruk op de weg terug te zijn. Ze stond dit voorjaar na de halve finale van de Australian Open zes weken op non-actief door een blessure aan de rechterschouder.

Onlangs maakte zij haar rentree in de Masters Serie van Indian Wells. Daar kreeg ze in de tweede ronde klop van de Française Nathalie Dechy.

Cara Black kon Clijsters niet bedreigen. In de tweede ronde was zij nochtans de sterkste geweest tegen de Slowaakse Daniela Hantuchova, de kampioene van Indian Wells. Vorig jaar was de Zimbabwaanse al driemaal verliezer geweest tegen Clijsters.

Safin

Bij de mannen drong de Rus Marat Safin met veel moeite door tot de vierde ronde. De finalist van Melbourne versloeg de Peruaan Luis Horna, de qualifier die in de tweede ronde had gewonnen van Sjeng Schalken. Horna pakte de eerste set en ging in de derde pas in de tiebreak ten onder: 6-3 3-6 6-7.