Gareth Bale heeft andermaal zijn grote waarde voor Tottenham Hotspur bewezen. De speler uit Wales schoot zijn ploeg maandag vlak voor tijd langs West Ham United: 3-2.

Bales doelpunt in de negentigste minuut was van grote schoonheid. Van een meter of twintig knalde de linkspoot de bal over doelman Jussi Jääskeläinen heen.

De sterspeler van de Spurs had de score ook al geopend in de Londense derby. Andy Carroll (penalty) en Joe Cole brachten de thuisploeg daarna op voorsprong, voordat Gylfi Sigurdsson een kwartier voor tijd gelijkmaakte.

Bale heeft nu dit seizoen al vijftien keer gescoord in de Premier League. Jan Vertonghen speelde negentig minuten mee bij de ploeg van André Villas-Boas, Moussa Dembélé werd na 75 minuten gewisseld.

Tottenham klimt met 51 punten over Chelsea heen naar de derde plek. 'The Blues' verloren zondag van Manchester City.

Bobby Moore

Voor het begin van het duel werd op indrukwekkende wijze het overlijden van Bobby Moore herdacht, twintig jaar geleden. Zijn drie kleinkinderen leidden beide ploegen op Upton Park naar de middencirkel. Daarna klonk een minutenlang applaus voor de Engelse voetbalheld, die op 24 februari 1993 op 51-jarige leeftijd overleed aan kanker.

Moore speelde tussen 1958 en 1974 liefst 646 wedstrijden voor West Ham. Als aanvoerder won hij in 1966 met Engeland de wereldtitel.