Sparta Rotterdam heeft maandag de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. De koploper van de Jupiler League ging op het Kasteel met maar liefst 5-1 onderuit tegen FC Den Bosch.

Sparta kwam via Iliass bel Hassani nog wel op voorsprong, maar had daarna niets meer in de melk te brokkelen.

Sparta leek na de winterstop met vier zeges op rij hard op weg naar de eredivisie. Maandag had trainer Michel Vonk in de regionale krant nog zelfbewust laten weten dat zijn team kampioen zou worden in de Jupiler League. Den Bosch, eveneens bezig aan een mooie reeks, bleek echter maling te hebben aan de reputatie van de Rotterdammers.

Via Tom van Weert en Randy Wolters werd de achterstand nog voor rust omgebogen in een voorsprong. In de tweede helft maakten opnieuw Wolters, Benjamin van den Broek en Ralf Seuntjens de vernedering voor Sparta compleet.

MVV

MVV Maastricht profiteerde optimaal van de uitglijder van de koploper. De Limburgers wonnen door late goals van Tom van Hyfte en Michael la Rosa met 2-0 bij FC Oss. Het verschil tussen Sparta en MVV bedraagt nog maar één puntje.

De Graafschap behaalde in de derde periode de zesde zege. De Superboeren versloegen voor eigen publiek Go Ahead Eagles met 5-2. Na een uur was de stand nog 1-1. Anco Janssen scoorde tweede keer voor De Graafschap.

Alleen FC Volendam kan De Graafschap nog van de titel afhouden in de derde periode. De Noord-Hollandse ploeg rolde op eigen veld FC Dordrecht met 6-1 op. FC Volendam moet volgende week het inhaalduel met FC Den Bosch opnieuw met ruime cijfers winnen om De Graafschap alsnog af te troeven.

Lees alles over de Jupiler League op NUsport