Roger Federer had maandag in Dubai een set nodig om er in te komen, maar uiteindelijk wist de Zwitser zijn partij in de eerste ronde in drie sets te winnen van de Tunesiër Malek Jaziri.

Bekijk de samenvatting van Federer-Jaziri

Jaziri is de nummer 128 van de wereld en was met een wildcard toegelaten bij het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten, maar hij pakte mede door slordig spel van Federer brutaal de eerste set: 7-5.

In het vervolg had de Tunesiër echter weinig in te brengen tegen de voormalig nummer één van de wereld. De tweede set won Federer in 23 minuten met 6-0. In het derde bedrijf had de Zwitser weer iets meer tegenstand, maar met een setstand van 6-2 trok hij de overwinning naar zich toe.

De nummer twee van de wereld gaf toe een moeizame partij te hebben gespeeld. ''Het belangrijkste is dat je op de juiste manier reageert en niet in paniek raakt'', zei de titelverdediger na afloop.

''Er zaten weinig rally's in de wedstrijd, want hij ging vol voor elke return. Uiteindelijk heb ik een uitweg gevonden. Misschien is de druk er nu wat af, dan speel ik automatisch beter in de tweede ronde.''

Youzhny

In de tweede ronde zal de als tweede geplaatste Federer het moeten opnemen tegen een Spanjaard: Marcel Granollers of Albert Montanes. Zij strijden dinsdag om een plek in de tweede ronde.

Mikhail Youzhny en Andreas Seppi haalden maandag al de tweede schifting. De als achtste geplaatste Youzhny versloeg Blaz Kavcic uit Slovenië: 1-6, 6-1 en 6-3. De Italiaan Seppi klopte Paul-Henri Mathieu: 6-3 en 7-5.

Rust

Het sterke bezette ATP-toernooi in Dubai is de voorlaatste keer dat de 31-jarige Federer in actie komt, voordat hij twee maanden rust zal nemen.

De vijfvoudig winaar in Dubai maakte zondag bekend dat hij na het toernooi van Indian Wells tijd gaat besteden aan zijn gezin en zich in alle rust zal voorbereiden op het gravelseizoen.