PRAAG - Tsjechië heeft de oefenwedstrijd tegen Bulgarijegemakkelijk gewonnen. De EK-tegenstander van Oranje zegevierdewoensdag in Praag met 3-1. Alle doelpunten werden na rust gemaakt.

Milan Baros, Jaroslav Plasil, koud 4 minuten in het veld, enTomas Rosicky scoorden voor Tsjechië. De Bulgaarse invaller MilenPetkov deed ver in blessuretijd iets terug.

Ajacieden

De Ajacieden ZdenekGrygera, die goede met mindere momenten afwisselde, en TomasGalasek stonden in de basis. De eerste speelde de gehele wedstrijdrechts in de verdediging. Galasek maakte als controleur op hetmiddenveld in de 70e minuut plaats voor Roman Tyce.

Volgens Jong Oranje-coach Cor Pot, die de wedstrijd analyseerdevoor Dick Advocaat, was de zege vooral te danken aan de veel beterebankbezetting bij Tsjechië. "Ik zal niet zeggen dat de Bulgarenvoor rust beter waren, maar ze waren zeker niet minder. Ze kregenaardig wat kansen, een keer of vier alleen op de keeper af."

Regenval

Het duel was het aanzien zeker waard op een door de overvloedigeregenval moeilijk bespeelbare grasmat. In de tweede helft gaven dewissels de doorslag. Die maakten van Bulgarije een matige ploeg,Tsjechië hield zijn niveau.

"Die Baros komt erin en scoort meteen.Hij zou wat ziek zijn geweest, evenals Poborsky. Maar die speeldewel vanaf het begin, aardig goed ook. Tsjechië was zoals we zekennen, een heel goed team, top", zei Pot.

Defensief

Toch kan hij Nederland ook hoop geven. De mogelijkheden die deBulgaren in de eerste helft kregen, zijn daarvan een voorbeeld. Datzinde de Tsjechische bondscoach Karel Brückner dan ook allerminst."Defensief klopte het een aantal keren niet, maar over het geheelgenomen speelden we goed."

Jan Koller liep in de eerste helft een schouderblessure op. Delange spits werd enkele keren stevig aangepakt. Liverpool-aanvallerBaros verving hem. Brückner moet nog een speler laten afvallen.Direct na afloop wilde hij nog niet zeggen wie er niet mee gaatnaar Portugal. "Ik wil eerst met de selectie praten." Tsjechiëoefent zondag nog een keer tegen Estland.

Duitsland

Duitsland heeft de oefenwedstrijd tegen Zwitserlandin Basel woensdagavond met 2-0 gewonnen. Verdiend was datnauwelijks te noemen, laat staan overtuigend.

De Zwitsers, met PSV'er Johann Vogel als sturende kracht op hetmiddenveld, waren lange tijd beter, maar verzuimden het overwichtin de score tot uitdrukking te brengen. In het laatste halfuurnamen de Duitsers afstand door twee treffers van Kevin Kuranyi.