ARNHEM - Vitesse heeft bij de gemeente Arnhem aangeklopt voor een overbruggingskrediet van ruim 6 miljoen euro voor de komende drie maanden. De armlastige club heeft dit bedrag nodig om op korte termijn aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

Het bestuurscollege van Arnhem wil na gesprekken met het bestuur en de directie van Vitesse in principe meewerken aan financiële steun. Voordat een definitief besluit valt, wil het stadsbestuur echter meer zekerheid over de terugbetaling van de geldlening.

Arnhem

"We willen ervan overtuigd zijn dat het lenen van dit bedrag voldoende verantwoord is. Het gaat immers om gemeenschapsgeld", aldus het college in een persverklaring. "We zien het eventueel verstrekken van deze lening als een puur zakelijke transactie, met zakelijke condities die conform de markt zijn."

Het college van B&W heeft maandagochtend de gemeenteraad op de hoogte gebracht van de plannen. Eind deze week wordt een standpunt verwacht van de betrokken fracties. Het college wil uiterlijk dinsdag 2 april uitsluitsel geven over de geldlening.

Gelredome

Naast Vitesse heeft ook het stadion Gelredome financiële problemen. De Arnhemse club is hoofdhuurder van het complex. "Indien Vitesse wegvalt, mist het stadion deze inkomsten. Een reddingspoging voor Gelredome lijkt dan weinig zin meer te hebben. Ook daarom wil het gemeentebestuur Vitesse eventueel helpen", stelt het college.