ENSCHEDE - Sander Boschker tekent waarschijnlijk deze week een contract voor drie seizoenen bij FC Twente. De derde doelman van Ajax verhuisde na afloop van het voetbalseizoen 2002/2003 van Twente naar Amsterdam, maar slaagde er daar niet in een plaats onder de lat te veroveren.

De 33-jarige keeper onderhandelt met zijn oude club, waar hij veertien seizoenen actief was. Volgens een woordvoerder moeten er nog slechts enkele details worden geregeld om de overgang definitief te maken. Ook moet Boschker nog medisch worden gekeurd.

Ajax heeft inmiddels Hans Vonk (ex-Heerenveen) op de korrel om Boschker in de selectie van Ajax te vervangen. De Amsterdammers spraken enkele weken geleden al met de doelman, die momenteel in Zuid-Afrika verblijft. "Dat maakt het wat moeilijk om met hem te praten op dit moment", aldus Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax.

Volgens Van Eijden is ook de overgang van Boschker nog niet rond. "Wij moeten daar ja tegen zeggen en dat is nog niet gebeurd." De directeur gaf ook aan dat de komst van Vonk mede afhangt van het vertrek van Boschker.