AMERSFOORT - De dijbeenoperatie die Erik Dekker zondagavond in het Eemland-ziekenhuis heeft ondergaan is volgens behandelend arts Luuk de Vries goed verlopen. Dekker is maandag in het Amersfoortse hospitaal al begonnen met de revalidatie. De renner van Rabobank brak zaterdag bij een val in Milaan-Sanremo zijn linkerdijbeen.

Rabo-ploegarts Geert Leinders en het behandelende artsenteam kunnen op zijn vroegst vrijdag een inschatting maken wanneer Dekker de fietstraining kan hervatten en daarna weer in wedstrijdverband kan uitkomen.

De valpartij ontstond nadat de Belg Geert van Bondt onderuit was gegaan. Dekker bleef minuten op het asfalt liggen alvorens hij werd afgevoerd naar een hospitaal. Daar constateerden medici een bovenbeenfractuur.

Het ongeval gebeurde uitgerekend in de koers waar Dekker de nummer één positie op de wereldranglijst veroverde. Erik Dekker kwam de afgelopen jaren vaker verrassend goed terug van een zware blessure. Zo brak hij twee jaar geleden tijdens het voorjaar in de rittenkoers Parijs-Nice zijn elleboog. In de daaropvolgende Tour de France won hij drie etappes.

/SPORTDekker breekt bovenbeen bij val in Milaan-Sanremo