ZEIST - De aanklager betaald voetbal van de KNVB buigt zich maandag over de ruzie tussen spelers van Feyenoord en PSV na afloop van hun duel in De Kuip.

De kans is groot dat hij een vooronderzoek start, zodat hij in staat is om straffen uit te delen.

PSV-aanvaller Jeremain Lens veroorzaakte de knokpartij. Hij wachtte na afloop van de topper Feyenoorder Joris Mathijsen op in de spelerstunnel. Toen de verdediger van Feyenoord de aanvaller van PSV wegduwde, ging deze door het lint.

Vervolgens raakten steeds meer spelers betrokken bij het handgemeen, waaronder PSV'ers Boy Waterman en Orlando Engelaar. Het waren uiteindelijk Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum die als vredestichters optraden.

Lens en Mathijsen, beiden international, kregen het op het veld al met elkaar aan de stok. Mathijsen ving Lens in de slotfase van het duel op waarna de PSV'er zijn frustratie over de aanstaande nederlaag (2-1) botvierde op de routinier van Feyenoord.

Advocaat

Hij deelde Mathijsen een tik in het gezicht uit waarna meerdere spelers zich schuldig maakten aan duw en trekwerk. Scheidsrechter Björn Kuipers hield de kaarten echter op zak.

De directie van PSV en Dick Advocaat hebben al aangekondigd dat ze met Lens in gesprek gaan. De club uit Eindhoven beslist vervolgens of het maatregelen tegen de aanvaller neemt.

Omdat Lens zondag tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aanliep, is hij sowieso geschorst voor het duel met VVV-Venlo van zaterdagavond.

Video: Lens op de vuist met Mathijsen