PARIJS - Guillermo Coria heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. De als derde geplaatste Argentijn versloeg de Spanjaard Carlos Moya, vijfde gerangschikt, in drie sets, 7-5 7-6 (3) 6-3. In de halve eindstrijd staat hij tegenover de Engelsman Henman. Die won in drie sets van de Argentijn Juan Ignacio Chela, 6-2 6-4 6-4.

Coria, derde geplaatst, blies dinsdag Carlos Moya van het gravel op Roland Garros. In drie sets en 2 uur en 25 minuten maakte de -jarige Argentijn een einde aan de titelaspiraties van de showbink van Mallorca, 7-5 7-6 (3) 6-3. Coria sloeg 26 afzwaaiers tegen zijn opponent 56. Op weg naar zijn eerste grandslamzege verloor de mannetjesputter nog geen set.

Ballenmeisje

Vorig jaar drong Coria voor de eerste keer door tot de laatste vier in Parijs. Daar stuitte hij op Martin Verkerk. Na verlies van de eerste set in de tiebreak (4-7) gooide Coria zijn racket naar de bal maar raakte pardoes een ballenmeisje in het gezicht. Hij werd nog net niet gediskwalificeerd maar het incident bepaalde wel het verdere verloop van het duel dat Verkerk op zijn naam bracht.

Tegen Moya, vijfde geplaatst en winnaar in 1998 in Parijs, speelde Coria gedisciplineerd. Hij behaalde zijn 47e overwinning op gravel in 49 duels. In de halve eindstrijd staat hij tegenover Tim Henman, van wie hij twee keer won en een keer verloor, de eerste ontmoeting in 2002 in Monte Carlo op gravel.

Verrassing

Henman is een aangename verrassing op Roland Garros. De -jarige Engelsman werd na Mike Sangster in 1963 de eerste Brit in ruim veertig jaar die in Parijs doordrong tot de halve finales. In zijn twaalfjarige loopbaan kwam hij nooit verder dan de derde ronde. Tegen Chela zocht bij voortdurend het net op. De Argentijn vond er nooit een antwoord op en verloor in drie sets, 6-2 6-4 6-4.