LONDEN - Liverpool heeft zondag de leiding in de Premier League overgenomen van Manchester United. De Reds versloegen Chelsea op Anfield Road met 1-0 door een treffer van de Tsjech Smicer in blessuretijd. Manchester verloor zaterdag op eigen veld verrassend met 0-1 van Middlesbrough.

Voor Liverpool was de overwinning op Chelsea de tweede grote triomf in één week. Woensdag slaagde de ploeg erin zich te plaatsen voor de kwartfinales in de Champions League. Zondag nam de club van manager Houllier één punt voorsprong op aartsrivaal Manchester.

Arsenal dat voor de beker speelde, staat er relatief nog beter voor. De club van Bergkamp heeft twee punten achterstand op Liverpool met twee duels minder gespeeld.

Manchester

In de cruciale fase van de competitie ging Manchester United onderuit tegen middenmoter Middlesbrough. Op Old Trafford nota bene bezorgde Alen Boksic de Mancunians al de achtste nederlaag in de competitie, 0-1. De club van manager Steve McLaren, jarenlang werkzaam in Manchester, schakelde ManUnited in januari ook al uit in de vierde ronde van de FA Cup.

Van Nistelrooy

Topscorer Ruud van Nistelrooy speelde de hele wedstrijd, kreeg een paar kansen die hij niet benutte, en incasseerde bovendien een gele kaart. ManUnited kwam al in de negende minuut op achterstand, waarna de ploeg vergeefs joeg op de gelijkmaker.

Aanvoerder Roy Keane ontbrak wegens een blessure, terwijl Paul Scholes op de bank zat. Behalve Van Nistelrooy was ook Juan Veron terug in het elfal. De Argentijnse middenvelder kon de ploeg ook niet bij de hand nemen. Hij leidde ook de goal van voormalig Lazio Roma-spits Boksic in.

Frustraties

Tekenend voor de frustaties bij United waren de gele kaarten voor David Beckham, Veron, Mickael Silvestre en Van Nistelrooy. "No excuses", mopperde Sir Alex Ferguson na afloop.

'No excuses'

"We hebben niet goed gespeeld. Na de slopende wedstrijden in de Champions League was er iets in de ploeg geslopen, waardoor we niet goed genoeg waren. We hadden een zwakke start en na de 0-1 kroop de tegenstander in de defensie en die muur konden wij niet doorbreken. Dit is een flater, maar dat gebeurt vaker met ploegen die Europese wedstrijden hebben gespeeld."

/DOSSIERPremier League