MADRID - Fernando Hierro was zondag de grote man bij Real Madrid. De verdediger maakte in de wedstrijd tegen Real Zaragoza alle doelpunten voor Madrid, dat met 3-1 won. De koninklijke blijft aan kop in de Spaanse primera division met 56 punten uit 31 wedstrijden.

Valencia heeft evenveel punten, maar een slechter doelsaldo. De ploeg won met 2-1 van Osasuna. Derde staat Deportivo La Coruna met een achterstand van twee punten. De club versloeg Tenerife met 3-1. Roy Makaay maakte als invaller de derde goal voor Deportivo.

Hierro

Verdediger Hierro was opvallend aanwezig tegen Zaragoza, dat bijna onderaan staat in de Spaanse competitie. De Spaanse international maakte in de 15e minuut 1-0 vanuit een hoekschop, benutte vervolgens in de 59e minuut een strafschop en knalde in de e minuut met links de derde in.

Valencia

Valencia ontliep een gelijkspel tegen Osasuna door een goal van Baraja in blessuretijd. De aanvaller van Valencia maakte daarmee zijn gemiste strafschop in de eerste helft goed.

Celta de Vigo haalde met 6-1 uit tegen Athletic Bilbao en houdt met een vierde plaats zicht op deelname aan de Champions League. Alaves won uit met 2-1 van Espanol.

Barcelona behaalde door Nederlandse doelpunten een overwinning op middenmoter Valladolid. Kluivert en Cocu bezorgden de Catalanen de zege (2-1), die de ploeg op de zesde plaats brengt.

Garcia maakte het openingsdoelpunt voor Valladolid. Barcelona hield met tien man stand, nadat Abelardo in de 43e minuut een rode kaart had ontvangen.