LAUSANNE - Patrick Kluivert en Ruud van Nistelrooij mogenbondscoach Dick Advocaat weer eens proberen te overtuigen dat zewel degelijk goed kunnen samenspelen. Beide leeftijdsgenoten vormendinsdagavond het aanvalskoppel van het Nederlands elftal tijdens deoefeninterland tegen de Faeröer in het Zwitserse Lausanne.

Kluivert en Van Nistelrooij maakten samen voor het laatst op 15november vorig jaar deel uit van de eerste keus van Advocaat.Oranje verloor toen het eerste duel in de play-offs voor hetEuropees kampioenschap van Schotland (1-0). De laatste vijfinterlands koos de bondscoach voor een ander aanvalskoppel.

Rafael van der Vaart is van zijn buikspierblessure hersteld. Hijstart waarschijnlijk als meest aanvallende middenvelder. EdgarDavids en Michael Reiziger keren ook weer terug in het elftal.

Rust

Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst mochten maandagavond deeerste training van Oranje in Lausanne overslaan. Beideinternationals kregen rust van Advocaat.

De lichtgeblesseerde Boumatrainde apart van de groep. De Helmonder moet in het duel tegen deFaeröer, dat om 20.15 uur begint, waarschijnlijk plaatsmaken voorCocu. De aanvoerder wordt weer centraal in de verdediging aan JaapStam gekoppeld.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Van der Sar; Reiziger, Stam,Cocu en Zenden; Seedorf, Sneijder, Van der Vaart en Davids; VanNistelrooij en Kluivert.