BARCELONA - De hockeysters van Den Bosch hebben maandag inBarcelona voor de vijfde keer op rij de Europa Cup I gewonnen. Desuccesploeg van trainer Herman Kruis rolde in de finale KolosBorispol uit Oekraïne op: 8-2. Den Bosch behaalde de titel inSpanje zonder puntverlies.

De Brabantse ploeg was in Barcelona een klasse apart. Vooralinternational Ageeth Boomgaardt, die in Spanje afscheid nam van hethoogste niveau in het clubhockey, bewees eens te meer haar specialekwaliteiten. De ervaren verdedigster scoorde alleen al in deeenzijdige finale drie keer uit een strafcorner.

Een dag eerder, in de beslissende groepswedstrijd tegen RotWeiss Köln (4-0), was Boomgaardt ook op dreef. In dat duel, datdoor coach Kruis als één van de beste wedstrijden onder zijnleiding werd beschouwd, bracht ze drie treffers op haar naam. MinkeBooy, ook lid van Oranje, tekende voor 4-0.

Vertrouwde opstelling

Voor de finale maakte Kruis zich geen enkele zorgen. Hij dachtzelfs met een veredeld B-team van Kolos Borispol te kunnen winnen.In de vertrouwde opstelling liep Den Bosch vlot weg naar 5-0 bij derust.

In de tweede helft deed de titelverdediger het rustig aan. NaastBoomgaardt kreeg ook doelvrouw Lieke Schellekens, die eveneensafzwaaide, een publiekswissel. Vervangster Charlotte van der Hulstincasseerde in de slotfase nog twee treffers van Kolos Borispol.