MIAMI - Sjeng Schalken kan dit seizoen nog niet overtuigen. De Limburgse tennisser verloor zaterdag in de tweede ronde van de Miami International, voorheen Key Biscane geheten, van de Peruaanse qualifier Luis Horna: 5-7 5-7.

Voor Schalken, die zonder zijn coach Alex Reijnders in Miami verblijft, was het de eerste partij in dit met 4 miljoen euro gedoteerde toernooi. In de eerste ronde had hij een bye. In Indian Wells, het eerste evenement uit de lucratieve serie, strandde Schalken in zijn eerste optreden tegen de Fransman Escudé.

Hewitt

Ook Lleyton Hewitt speelde niet overtuigd tegen de Thai Paradorn Scrichaphan, maar won uiteindelijk met 7-6 7-5. Het was de negentiende overwinning op rij op Amerikaanse bodem van de nummer één van de wereld. "Ik had niet echt mijn dag", zei de Australiër na afloop. "Het vertrouwen was er niet en ik heb vooral geleund op de basis. Gelukkig was dat genoeg voor de zege."

Hewitt treft in zijn volgende partij Jan-Michael Gambill. De Amerikaan, die de Braziliaan Sa uitschakelde, haalde vorig jaar in Miami de finale.

Sampras

Pete Sampras

Ivanisevic

Goran Ivanisevic moest in zijn wedstrijd tegen de Argentijn Squillari bij een stand van 4-3 opnieuw opgeven. De Kroaat ondervindt nog altijd te veel hinder van zijn versleten schouder. Hij gelooft dat God hem een boodschap wil geven. ,,Ik had een droom. Vorig jaar zei ik dat ik meteen zou stoppen met tennissen als iemand me zou vertellen dat ik Wimbledon zou winnen. Misschien heeft God me gehoord en vind dat het nu genoeg is geweest.''

Ondanks de problemen met zijn schouder hoopt Ivanisevic dat hij in juni toch zijn titel op Wimbledon kan verdedigen. "Wimbledon is mijn eerste prioriteit. Ik ben van plan de komende twee, drie maanden rust te nemen. Dat is de enige oplossing."

Serena

Bij de vrouwen bereikte Serena Williams de vierde ronde. De Amerikaanse trof in Katarina Srebotnik de speelster in vorm na haar finale in Bogota en haar toernooizege in Acapulco. De Sloveense had echter niets in te brengen tegen de Amerikaanse en verloor met 1-6 -6.

Venus

Williams' oudere zus Venus moest in Miami duidelijk op gang komen. Ze verloor in haar ontmoeting met de Deense qualifier Eva Dyrberg de eerste set, maar herstelde zich door de partij met 6-2 -1 te beslissen. Jennifer Capriati, die Williams vorig week weer afloste als de nummer één van de wereld, had slechts 63 minuten nodig om de Griekse Eleni Daniilidou met 6-0 6-3 te verslaan.

Ze verscheen met een splinternieuwe Ferrari op het Cardon Park, een cadeau van haar kledingsponsor. De als zesde geplaatste Belgische Justine Henin werd uitgeschakeld door Anna Smashnova uit Israël, -6 3-6 4-6.