Paul Bosvelt vervangt Mark van Bommel in deEK-selectie van het Nederlands elftal. Van Bommel heeft last vaneen achillespeesblessure en is niet op tijd hersteld om een rol tekunnen spelen op het Europees kampioenschap in Portugal, waarNederland op 15 juni de eerste wedstrijd speelt tegen Duitsland.

Bosvelt was door bondscoach Dick Advocaat op een reservelijstgeplaatst en wordt nu als vervanger van Van Bommel aan de selectietoegevoegd. Hij heeft zich inmiddels bij de spelersgroep gevoegd.Oranje vertrekt maandag naar Genève voor een trainingskamp en eenoefenwedstrijd tegen de Faröer Eilanden.

Beste oplossing

"Er was op korte termijn onvoldoende uitzicht op verbeteringvan Van Bommels blessure", liet een woordvoerder van de KNVBweten. "Omdat woensdag de definitieve selectie moet wordendoorgegeven aan de UEFA is in gezamelijk overleg met de bondscoach,de medische staf en Van Bommel besloten dat dit de beste oplossingwas."

Teleurgesteld

Volgens de woordvoerder is Van Bommel teleurgesteld, maar is hijde bondscoach tevens dankbaar dat hij tot woensdag respijt hadgekregen om fit te worden. In een persverklaring laat de KNVBvoorts weten dat Van Bommel beseft dat het voor het team het bestewas zo snel mogelijk uitsluitsel te geven over zijn situatie. VanBommel wilde zelf maandag niet reageren.

Voor Bosvelt wordt het EK in Portugal zijn tweede eindtoernooi.Tijdens EURO 2000 in Nederland en België maakte de inmiddels-jarige speler vanManchester City ook deel uit van het Nederlandselftal. Bosvelt debuteerde pas op 30-jarige leeftijd in Oranje enspeelde tot nu toe 21 interlands. De laatste maanden was hij geenvaste keus in de selectie van Advocaat.