HOOFDDORP - Swansea City heeft zondag voor de eerste keer in zijn geschiedenis de League Cup gewonnen. De Premier League-club uit Wales was in de eindstrijd op Wembley met 0-5 te sterk voor Bradford City, dat uitkomt in League Two.

Nathan Dyer (twee keer), Michu en Jonathan De Guzman (twee keer) verzorgden de productie voor de club waar ook Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Kemy Agustien onder contract staan.

Swansea zat na een kwartier al in een zetel; Dyer werkte een rebound achter Bradford-goalie Matt Duke. In de veertigste minuut vergrootte de Spaanse topscorer Michu de marge, waarna Dyer vlak na rust de wedstrijd op fraaie wijze definitief in het slot gooide.

Bradford, uitkomend op het vierde niveau in Engeland, moest na 56 minuten met tien man verder nadat Duke een doorgebroken speler op ongeoorloofde wijze de weg versperde. De strafschop die daarop volgde, werd benut door Oranje-international De Guzman.

De voormalig speler van Feyenoord, Mallorca en Villarreal maakte het feest vlak voor het laatste fluitsignaal compleet door ook nog de 0-5 op het scorebord te brengen.

Reuzendoder

De nummer elf van League Two had zich op weg naar de finale nog een reuzendoder getoond door onder meer de Premier League-clubs Wigan Athletic, Arsenal en Aston Villa uit te schakelen.

Van de Nederlanders bij 'The Swans' had alleen De Guzman een basisplaats gekregen van manager Michael Laudrup. De 85.000 toeschouwers zagen alleen Tiendalli nog van de bank af komen in Londen.