Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Siem de Jong

ADO houdt Ajax op gelijkspel in Arena

AMSTERDAM - Ajax heeft zondagmiddag nagelaten boven in de eredivisie op gelijke hoogte te komen met PSV. De Amsterdammers kwamen thuis niet verder dan een gelijkspel tegen ADO Den Haag: 1-1.
Door NUsport/ANP

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kwam de landskampioen pas op gelijke hoogte met de bezoekers door een treffer van Lasse Schöne.

Tjaronn Chery had na een half uur spelen al geprofiteerd van slordig uitverdedigen van Niklas Moisander. De aanvaller van de Hagenaars verschalkte doelman Kenneth Vermeer met een fraaie lob vanaf de rand van het strafschopgebied.

Net als twee weken geleden tegen Roda JC misten de Amsterdammers de ene na de andere kans en kwamen ze in de problemen nadat de tegenstander plotseling toesloeg.

Het elftal van trainer Frank de Boer had het zichzelf drie dagen na de loodzware uitwedstrijd bij Steaua Boekarest (2-0 verlies) een stuk makkelijker kunnen maken.

Ajax kreeg al in de openingsfase voldoende mogelijkheden om afstand van ADO Den Haag te nemen. Kolbeinn Sigthorsson, Viktor Fischer, Ricardo van Rhijn en opnieuw Sigthorsson vonden echter een uitstekende doelman Gino Coutinho op hun weg.

Van Boekel

Ajax zag nog wel twee rechtmatige goals afgekeurd worden door arbiter Pol van Boekel. Daley Blind bediende captain Siem de Jong op maat, maar de linksback werd onterecht teruggefloten voor buitenspel. 

Sigthorsson zag later een inzet over de lijn verdwijnen, maar de scheidsrechter en zijn assistenten zagen er geen doelpunt in.

De ploeg van trainer Frank de Boer komt door de remise op 48 punten, twee minder dan koploper PSV. Feyenoord volgt met één punt minder.


Lees meer over:

AjaxADO Den HaagEredivisie

Aanbevolen artikelen