EINDHOVEN - Drie dagen na de uitschakeling in de UEFA-beker verloor PSV zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Ajax ook het uitzicht op de landstitel. Na het gelijke spel (1-1) lijken de Eindhovenaren dit seizoen alleen nog maar kansrijk in het nationale bekertoernooi.

Ajax blijft door het gelijke spel koploper. De Amsterdammers staan in verliespunten gelijk met FeyenoordSparta

PSV was over de hele wedstrijd veruit de betere ploeg. De landskampioen drong Ajax ver terug op eigen helft maar sprong slordig om met de kansen. Toch waren het de Amsterdammers die in de e minuut op voorsprong kwamen. Galasek promoveerde het eerste fatsoenlijke schot tot de openingstreffer.

Domineren

Ook op achterstand bleef de thuisclub het spel domineren. PSV zag de vele aanvallende inspanningen uiteindelijk in de 35e minuut beloond. Vennegoor of Hesselink won een kopduel van Bergdolmo waarna Ooijer de gelijkmaker kon maken.

Aanvallender

In een vergeefse poging onder de druk van de thuisclub uit te komen, bracht trainer Ronald Koeman in de tweede helft met Ibrahimovic een extra aanvaller in de ploeg. De Zweed kreeg nauwelijks een bespeelbare bal omdat het spel zich voornamelijk op de helft van Ajax bleef afspelen.

Kansen

PSV kreeg vroeg in de tweede helft vier uitstekende mogelijkheden voor een tweede treffer. Bruggink, de vervanger van de gepasseerde Kezman, schoot net als Rommedahl over. Gakhokidze en opnieuw Bruggink stuitten op de sterk keepende Grim. Trainer Gerets van PSV probeerde het laatste kwartier met het inbrengen van Kezman een beslissing te forceren. De wissel leverde niet meer op dan een mogelijkheid voor Vennegoor of Hesselink. De Tukker schoot naast.