UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag een eenvoudige zege geboekt op Roda JC. De Limburgers verloren met 4-0 en zagen daarmee een einde komen aan een reeks van acht ongeslagen duels. 

Na amper een half uur was het duel al min of meer beslist, in het voordeel van de thuisclub. Jacob Mulenga en Jan Wuytens zorgden ervoor dat er 2-0 op het scorebord stond.

Bovendien had Roda, na rood voor Abel Tamata, na achttien minuten al een man minder op het veld.

Binnen zes minuten had FC Utrecht drie aardige kansen. Een kopbal van Edouard Duplan werd maar net geen doelpunt en een schot van Cedric van der Gun werd door doelman Filip Kurto net uit de hoek getikt. Verder moest uitgerekend de Limburgse schutter Sanharib Malki met een defensieve ingreep een treffer van Jens Toornstra verhinderen.

In de negentiende minuut was het wel raak. Mulenga scoorde vanaf de stip, nadat in doorgebroken positie Duplan over het uitgestoken been van Tamata was gevallen.

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer stuurde de speler van Roda meteen naar de kleedkamer. Zelfs uit tv-beelden bleek niet overduidelijk of de twee elkaar daadwerkelijk raakten.

Hakballetje

Wuytens maakte de tweede treffer. De Belgische verdediger deed dat met een 'droge' knal, die buiten bereik van Kurto laag in de hoek verdween. In de eerste helft was er slechts één mogelijkheid voor de formatie van trainer Ruud Brood. Guus Hupperts kopte in, keeper Robbin Ruiter greep in.

Meteen na de hervatting liep FC Utrecht verder uit. Tommy Oar scoorde. De Australiër tikte in nadat Kurto een hakballetje van Mulenga niet onder controle kreeg. Mulenga zelf maakte er 4-0 van.

Utrecht staat heel stevig op de zesde plaats en Roda JC blijft zestiende.