ROTTERDAM - PSV-trainer Dick Advocaat vindt het de hoogste tijd voor een ''goed gesprek'' met aanvaller Jeremain Lens. ''Want zoals hij zich hier heeft gedragen, kan natuurlijk niet'', sprak de voormalige bondscoach hoofdschuddend na de nederlaag bij Feyenoord (2-1).

De 25-jarige spits had het ondanks zijn openingsdoelpunt slecht naar zijn zin in De Kuip. In de slotfase reageerde Lens zich af op tegenstander Joris Mathijsen nadat hij door hem was onderuit gehaald.

In de catacomben wachtte hij de verdediger van Feyenoord na afloop met enkele ploeggenoten op, kennelijk om hem een lesje te leren. Na veel duwen en trekken, konden spelers en begeleiders van beide ploegen een escalatie van het handgemeen ternauwernood voorkomen.

Gezegd

Advocaat begreep weinig van het bedenkelijke incident. ''Ik geloof dat er op het veld iets door Mathijsen is gezegd tegen Lens. Ik denk dat Jeremain niet had verwacht dat Joris zoiets zou zeggen. Anders ga je hem niet na afloop opwachten en opzoeken. Wat er door Mathijsen is geroepen, weet ik nog niet. Dat wilde Lens in de kleedkamer niet zeggen.''

Advocaat vond dat er sprake was van de verkeerde agressie op het verkeerde moment bij sommige PSV-spelers en dus met name bij Lens. ''Ze hadden zo fel op het veld moeten zijn in plaats van na afloop'', bromde hij.

'Werden opgewacht'

"Volgens mij waren ze ons aan het opwachten", gaf Feyenoord-aanvoerder Stefan de Vrij zijn kijk op de zaak. "Ik kwam boven en ineens zag ik geduw en getrek. En een camera die heen en weer ging. Het verstandigste is om op zo'n moment iedereen de kleedkamer in te krijgen en daar verder niet op in te gaan."

"Maar het ging zo snel. Je moet het natuurlijk niet groter maken dan het is, maar ik heb ik dit nooit eerder meegemaakt."

Slechte verliezers

Feyenoord-aanvaller Ruben Schaken kan geen begrip opbrengen voor het gedrag van Lens. ''Helaas is er wat gebeurd wat er eigenlijk niet bij hoort'', gaf de aanvaller te kennen.

''We hebben snel de spelers van ons die aan het bakkeleien waren naar binnen getrokken. We moeten hier afstand van nemen. Als PSV raar wil doen, moeten ze dat zelf weten. Wij hebben gewonnen, zij tonen zich slechte verliezers. De rest is bijzaak.''

Video: Lens op de vuist met Mathijsen

Lees alles over Feyenoord - PSV op NUsport