Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Graziano Pellè

Pellè helpt Feyenoord aan zege op PSV

ROTTERDAM - Feyenoord heeft zondag met 2-1 gewonnen van PSV. Graziano Pellè maakte halverwege de tweede helft de winnende treffer. 
Door NUsport/ANP

De Italiaan schoot met links raak nadat hij zich knap vrijspeelde. Het is de eerste keer dit seizoen dat Feyenoord een topper winnend afsluit.

PSV begon nerveus in de rumoerige Kuip. Vooral defensief was de Brabantse ploeg onzeker. Rechtsback Mathias 'Zanka' Jörgensen, de vervanger van de geschorste Atiba Hutchinson, was al in de zesde minuut zijn tegenstander Jean-Paul Boëtius helemaal kwijt.

De tiener van Feyenoord leverde evenwel een zwakke voorzet af.

Na een fase van aftasten kwam PSV in de 34e minuut op voorsprong. Jordy Clasie leverde de bal in, waarop Tim Matavz het overzicht bewaarde en Jeremain Lens bediende.

Blessure Martins Indi

Vlak voor de 0-1 was Feyenoorder Bruno Martins met een blessure aan zijn bovenbeen geblesseerd uitgevallen.

Feyenoord toonde in de teleurstellende eerste helft te weinig overtuiging om PSV echt te kunnen bedreigen. Pellè werd te weinig in stelling gebracht, terwijl diens tegenstander Timothy Derijck al in de tiende minuut een gele kaart te pakken had.

Ook een drietal vrije trappen rond het Eindhovense strafschopgebied leverde door een slechte uitvoering bij Jordy Clasie en Tonny Vilhena nauwelijks gevaar op.

Engelaar

Matavz bleef in de rust achter in de kleedkamer. PSV-coach Dick Advocaat besloot Orlando Engelaar in te brengen.

Het voor rust weinig dreigende Feyenoord was in de tweede helft veel gevaarlijker. Ruben Schaken herstelde al snel de balans. De buitenspeler bleef knap op de been en passeerde Boy Waterman.

Na de gelijkmaker had Feyenoord het beste van het spel. Met zijn achttiende eredivisietreffer van dit seizoen bekroonde Pellè deze periode van dominantie.

PSV kon in het restant niet echt een vuist maken, al was Lens nog gevaarlijk met een schot van afstand. In de slotfase waren de kansen op 3-1 groter dan op 2-2. Een slotoffensief zat er voor het fletse PSV niet meer in.

Kevin Strootman en Jeremain Lens kregen bovendien een gele kaart en missen komend weekeinde wegens een schorsing de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Ongeslagen reeks

Met de triomf breidt Feyenoord zijn aantal ongeslagen eredivisieduels in De Kuip uit tot 23. De laatste thuisnederlaag dateert van 5 november 2011 (0-1 tegen NEC).

Feyenoord nadert koploper PSV tot op drie punten. De Eindhovenaren hebben een voorsprong van twee punten op Ajax, dat later op de dag met 1-1 gelijkspeelde tegen ADO Den Haag.


Lees meer over:

FeyenoordPSV

Aanbevolen artikelen