LONDEN - Middlesbrough, de Engelse club van oud-Feyenoorder George Boateng, heeft grote belangstelling voor Patrick Kluivert. "Hij is ons belangrijkste doelwit deze zomer", meldde algemeen directeur Keith Lamb vrijdag op de website van 'Boro'.

Lamb: "Onze interesse in Kluivert is al lang geen geheim meer. Iedereen weet dat wij op zoek zijn naar aanvallers met speciale kwaliteiten. Kluivert behoort zeker tot die categorie. Hij kan ons stadion doen volstromen en onze fans in vervoering brengen."

Zenden

Middlesbrough, winnaar van de League Cup in het afgelopen seizoen, heeft voor het nieuwe seizoen grote plannen. De club wil ook Boudewijn Zenden, die in het afgelopen seizoen werd gehuurd van Chelsea, definitief overnemen.

Barcelona

Kluivert is bij Barcelona op de transferlijst geplaatst ondanks een contract dat tot medio 2005 doorloopt. De Spaanse club is ontevreden over zijn spel en over zijn (labiele) relatie met de supporters. Zijn afkoopsom zou nog geen 2 miljoen euro bedragen, ook al omdat zijn torenhoge salaris (naar verluidt 5,5 miljoen euro) zwaar op de begroting van Barcelona drukt.