HOOFDDORP - Marina Erakovic heeft het WTA-toernooi van Memphis op haar naam geschreven. De 25-jarige Nieuw-Zeelandse zag Sabine Lisicki uit Duitsland na de eerste set vanwege ziekte de strijd staken. 

Erakovic had het eerste bedrijf in een klein halfuur met 6-1 gewonnen. Voor de mondiale nummer 71 was het haar eerste toernooizege.

"Ik had gewoon niet meer genoeg energie over in de tank", verklaarde Lisicki haar opgave. Voor Erakovic was driemaal uiteindelijk scheepsrecht. Vorig jaar was ze nog verliezend finalist in Memphis en in 2011 wist ze de finale in Quebec eveneens niet tot een goed einde te brengen.

Erakovic gaat de boeken in als de laatste winnares in Memphis. Volgend jaar wordt het toernooi op de WTA-kalender vervangen door Rio de Janeiro.

Heren

De Japanner Kei Nishikori en de Spanjaard Feliciano Lopez spelen zondag om de hoofdprijs bij het mannentoernooi in Memphis.

Nishikori kreeg een vrije doortocht naar de finale nadat de Australiër Marinko Matosevic bij een stand van 6-4 voor de Aziaat met voetblessure moest opgeven.

Lopez was in de andere halve eindstrijd met 6-2 3-6 6-3 te sterk voor de Oezbeek Denis Istomin.

Bekijk de beelden van het duel tussen Lopez en Istomin