HILVERSUM - De voetbalbond KNVB wil bemiddelen in het conflict tussen Ajax en FC Utrecht over de verdeling van de kaarten voor de halve finale van de beker. Competitieleider Wil van Rhee heeft dit zaterdag in het Radio 1-journaal verklaard. "Wellicht dat we openingen kunnen vinden zodat we het meningsverschil tussen beide partijen kunnen oplossen."

De Nederlandse Spoorwegen wilden aanvankelijk twee treinen laten rijden omdat FC Utrecht voor het duel met Ajax 2 in totaal 1600 kaarten had gekregen. Na protesten van de Utrechtse aanhang hebben de NS besloten voor komende vrijdag twee extra treinen beschikbaar te stellen.

De twee treinen zijn goed voor nog eens zestienhonderd personen. Ajax is echter niet van plan meer dan het eerder afgesproken aantal kaartjes vrij te geven.

Toegangsbewijzen

De KNVB zou Ajax kunnen dwingen meer toegangsbewijzen beschikbaar te stellen. "Maar het is de vraag of je dat wilt", aldus Van Rhee. "Ajax moet zorg dragen voor de veiligheid in het stadion en het is niet goed om de club en de andere autoriteiten in een moeilijke situtatie te brengen. Ik hoop dat we in goed overleg tot een oplossing kunnen komen."

Geen extra treinen

De NS zetten geen extra treinen in, maar laten de stellen twee keer rijden. Van Rhee is hier niet gelukkig mee. "Ik vind het niet geweldig. De supporters zullen lang om de treinen moeten wachten. Dat zou tot problemen kunnen leiden als Utrecht verliest."

/SPORTAjax komt fans FC Utrecht niet tegemoetNS bereid extra treinen in te zetten voor Utrecht-fans