CHAMBERY - Het hof van beroep van Chambéry doet 28 augustus uitspraak over het verzoek tot invrijheidstelling van Edita Rumsas, de vrouw van wielrenner Raimondas Rumsas. Ze zit sinds 30 juli in voorarrest op verdenking van 'georganiseerde dopinghandel'.

De advocaten van Edita Rumsas dienden 7 augustus een verzoek in de vrouw vrij te laten. Dat werd 13 augustus verworpen. De advocaten gingen direct in beroep. Ze menen dat Edita Rumsas ook in een appartement in Bonneville kan verblijven in afwachting van haar rechtszaak.

Edita Rumsas mocht woensdag even de gevangenis in Bonneville verlaten in verband met een verhoor achter gesloten deuren door het hof van beroep in Chambéry.

De politie hield Edita Rumsas 28 juli in de Franse Alpen aan met een auto vol medicamenten. Een deel van de producten zou verboden stoffen bevatten. Raimondas Rumsas, derde in de Ronde van Frankrijk, weigert naar Frankrijk terug te keren om mee te werken aan het onderzoek. De Litouwer is diverse keren gecontroleerd op dopegebruik. Alle testen vielen negatief uit.

/SPORTRumsas: medicamenten waren voor mijn grootmoederEdita Rumsas vervoerde epo en testosteronDouane houdt vrouw van Rumsas aanRaimondas Rumsas meldt zich bij politieDopingtest Rumsas negatief