PARIJS - Andy Roddick is woensdag uitgeschakeld op RolandGarros. De als tweede geplaatste Amerikaan verslikte zich op hetgravel in de Fransman Olivier Mutis, de nummer 125 van de wereld en van Frankrijk. Door de nederlaag behoort voor de eerste keer in de historie vanRoland Garros geen Amerikaan tot de laatste 32.

De 26-jarige had dit jaar noggeen partij gewonnen, maar sloeg Roddick in vijf sets van hetgravel aan de Porte d'Auteuil, 3-6 6-3 6-7 6-3 6-2. Met een acebezegelde hij na 3 uur en 11 minuten de exit van Roddick.

Het verlies van Roddick, als tweedegeplaatst, betekende de derde sensatie op RolandGarros 2004, na de eliminatie van oud-winnaar Agassi entitelverdedigster Justine Henin.

Roddick voelde denaweeën van een virale infectie van zijn maag. Na de derde setvoelde hij zijn krachten wegvloeien. "De baan voelde aan alsmodder", keek hij terug. Dat was het gevolg van een korte maarfikse regenbui. "Ik vroeg de baan af te dekken met zeilen maar deorganisatie ging er niet op in. Zij antwoordde dat het elke minuutafgelopen kon zijn."