PARIJS - Justine Henin is woensdag op Roland Garros verrassend uitgeschakeld. De Belgische titelverdedigster verloor in de tweede ronde in twee sets van de Italiaanse Tathiana Garbin, de nummer 86 van de wereld, 5-7 4-6.

Henin vestigde met haar uitschakelingin de tweede ronde van de Open Franse te Parijs een negatief record. Nooit eerder sinds de invoering van het proftennis in vloog de nummer één van de wereld bij de vrouwen zo vroeg uithet gravelgrandslam.

Navratilova

Het record van de vroege verdwijning stond sinds 1983 op naamvan Martina Navratilova. De Amerikaanse struikelde toen in devierde ronde. Alle andere 's werelds besten haalden ervoor en ernain Parijs minimaal de kwartfinale.

Justine Henin had al eens eerder van Garbin verloren, in 2001 inKey Biscayne. Op Roland Garros had zij een excuus. Zij speelde zesweken geen enkele wedstrijd door een virale infectie. De 21-jarigeWaalse werd begin april ziek in Amelia Island in de VerenigdeStaten. Zij verloor de finale van de Francaise Amelie Mauresmo enbedankte daarna voor alle andere toernooien tot Roland Garros omuit te zieken.

Traag en zwak

Zonder groots te spelen won zij maandag de eerste ronde van deFranse veterane Sandrine Testud. Twee dagen later bleek zij amperhersteld van die inspanning. Henin oogde traag en zwak.

Na denederlaag tegen het Italiaanse bijtertje zei ze: "Ik denk dat ditkampioenschap te vroeg is gekomen, maar ik heb geen spijt. Nu weetik waar ik aan toe ben en wat mij nog te doen staat voor Wimbledon.Het was moeilijk terug te komen na alle problemen die ik had. Hetis goed zo, het leven gaat verder. Dit was een slechte dag, morgenzal het weer beter gaan."